Απόσπασμα από το εγχειρίδιο Κραβ Μαγκά (Krav Maga) IDF 1979.
Krav Maga, Krav-Maga, Kravmaga, KMP, Thessaloniki, Greece, Chris Oikonomou, Κραβ Μαγκα, ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ, Μαχητικο Κραβ Μαγκα, Χρηστος Οικονομου
19594
post-template-default,single,single-post,postid-19594,single-format-standard,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Απόσπασμα από το εγχειρίδιο Κραβ Μαγκά (Krav Maga) των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ 1979.


I.D.F. 1979 Εγχειρίδιο Krav Maga, βιβλίο 1ο

 

  1. 1. To Krav Maga είναι ένα σύστημα το οποίο εκπαιδεύει τον στρατιώτη στην αυτοάμυνα και στη μάχη σώμα με σώμα και βασίζεται κυρίως στη χρήση του σώματος.
  2. Η τρέχουσα θεωρία του Krav Maga (1979) είναι αποτέλεσμα της εξοικείωσης με τις διαφορετικές μεθόδους μάχης, όπως η πυγμαχία, η πάλη, το judo, το καράτε κλπ. επειδή η κάθε μέθοδος μάχης έχει το δικό της στυλ, δίνοντας έμφαση στις ικανότητες, στο ανταγωνιστικό αθλητικό της φάσμα
  3. Το Krav Maga είναι μια «αποθήκη» στοιχείων κίνησης που υπάρχουν στις διάφορες μεθόδους μάχης και μια μέθοδος μάχης που δεν έχει περιορισμούς στη διατήρηση ενός συγκεκριμένου τρόπου κινήσεων και κανόνων που διέπουν τα ανταγωνιστικά αθλήματα.
  4. Η μέθοδος του Krav Maga βασίζεται στην εξεύρεση του πιο αποτελεσματικού, αντικειμενικού και απλού τρόπου επίλυσης διαφόρων προβλημάτων μάχης. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι κατάλληλο για κάθε άτομο και μπορεί να διδαχτεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
  5. Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι, παρά την εφεύρεση της επιστήμης και της τεχνικής, ένας μικρόσωμος άνθρωπος μπορεί μερικές φορές να καθορίσει τη μοίρα της μάχης, με αποφασιστικό τρόπο, με πολύ λίγα «όπλα» ή ακόμα και μόνο με το σώμα του.
  6. Το Krav Maga είναι ένα από τα συστατικά που καθορίζει την ικανότητα μάχης του στρατιώτη: η εκπαίδευσή του παρέχει στοιχεία προσωπικής ικανότητας μάχης τόσο στην επίθεση όσο και στην αυτοάμυνα. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που αυξάνουν την αυτοπεποίθηση, την επιθετικότητα και το θάρρος – είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να παίξουν ρόλο στην έκβαση της μάχης.

                
Μετάφραση: Σέβη Τουμπάκη

Σχολές Krav Maga Protection ( KMP )

 

 

Πληροφορίες για την KMP ΕΔΩ:

Krav Maga ProtectionKMP ®, ο μοναδικός πιστοποιημένος Οργανισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εκπαιδευτική ύλη κραβ μαγκά του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ από τον Chief Instructor Krav Maga Israel Defence Force IDF Boaz Aviram.