Ετήσιος διαγωνισμός κραβ μαγκά IDF (Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ)
Krav Maga, Krav-Maga, Kravmaga, KMP, Thessaloniki, Greece, Chris Oikonomou, Κραβ Μαγκα, ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ, Μαχητικο Κραβ Μαγκα, Χρηστος Οικονομου
18790
post-template-default,single,single-post,postid-18790,single-format-standard,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,unselectable,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Ετήσιος διαγωνισμός κραβ μαγκά στις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ


Tο 1948, όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ και σχηματίστηκε η IDF, ο Lichtenfeld έγινε επικεφαλής εκπαιδευτής φυσικής κατάστασης και Krav Maga στην σχολή φυσικής αγωγής των IDF.

Μέσα στην εκπαίδευση Krav Maga που δίδασκε ο Imi στους στρατιώτες ήταν ο χειρισμός ραβδιού μαχαιριού και πυροβόλων όπλων ως συσκευές χωρίς πυρά, κάτι το οποίο γίνεται μέχρι και σήμερα.

Υπηρέτησε στον IDF για περίπου 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια του οποίου ανέπτυξε και επεξεργάστηκε τη μοναδική του μέθοδο για αυτοάμυνα και μάχη σώμα με σώμα. Έπειτα από την αποχώρηση του Imi ανέλαβε την εκπαίδευση του IDF ο Eli Avikzar και στη συνέχεα ο Boaz Aviram ο οποίος εκπαίδευσε και πιστοποίησε τον ιδρυτή της KMP International Χρήστο Οικονόμου.

Όλοι γνωρίζουμε τις μεγάλες διαφορές του στρατιωτικού Krav Maga από αυτό των πολιτών και το ότι το Krav Maga δεν είναι άθλημα. Παρόλα αυτά έπειτα από απόφαση του Υπουργείου άμυνας του Ισραήλ από το 2013 ο IDF διοργανώνει κάθε χρόνο διαγωνισμό Krav Maga.

Οι τρόποι αγωνίσματος είναι η μάχη σώμα με σώμα ένας προς έναν, αφαιρώντας φυσικά τεχνικές οι οποίες θα επιφέρουν κάποιο θανάσιμο τραύμα. Ένας άλλος τρόπος συναγωνισμού είναι με τεχνικές κυρίως ένοπλων αυτοάμυνων μέσα από καθορισμένα σενάρια.

Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος ενεργά στελέχη των ειδικών δυνάμεων και ομάδες και του πεζικού. Κάθε μονάδα έχει ως στόχο να παρουσιάσει τους δυνατότερους στρατιώτες της, με τη μεγαλύτερη εμπειρία στο Krav Maga και έπειτα βλέπουν από όλες τις μονάδες, ποιος κατέχει το καλύτερο Krav Maga. Το κραβ μαγκά θεωρείται θεμελιώδες μέρος του να είσαι στρατιώτης, μαχητής των IDF. Το πλεονέκτημα του κραβ μαγκά, το οποίο βασίζεται σε απλές αρχές, είναι ότι χτίζει την τεχνική ενός στρατιώτη και τη δύναμή του.

Όπως λένε και οι εκπαιδευτές του Krav Maga των IDF (Fighting Fitness Academy)
«Η ιδέα πίσω από το Krav Maga, δεν είναι να χρησιμοποιείς μόνο τα χέρια σου και να χτυπάς, αλλά μια ολοκληρωμένη ιδεολογία του να είσαι επιθετικός και να προχωράς μπροστά. Και οτιδήποτε και αν συμβεί, από το να ρίξεις με ένα όπλο, να κάνεις μια σύλληψη ή απλά να πρέπει να μιλήσεις σε κάποιον πρέπει να έχεις την αυτοπεποίθηση και την επιθετικότητα που σου δίνει το Krav Maga.»

 

Διαβάστε για την εκπαίδευση και την πιστοποίηση της KMP International, από τον Boaz Aviram Chief Instructor IDF ΕΔΩ
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!