Ιδρυτής KMP

Ο κ. Οικονόμου Χρήστος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975, ασχολήθηκε με το TAEKWONDO ITF, όπου πολύ γρήγορα αναδείχθηκε και κατέκτησε 12 πανελλήνιες διακρίσεις. Το 1995 έγινε μέλος της εθνικής Ελλάδος και κατέκτησε 4 πανευρωπαϊκές διακρίσεις, τελειώνοντας παράλληλα δύο σχολές προπονητών του TAEKWONDO και του KICKBOXING. Εκπαιδεύεται από δύο οργανισμούς ασφαλείας του Ισραήλ με πρώτη επαφή το 1997, ολοκληρώνοντας με επιτυχία πολλές εκπαιδεύσεις που αφορούσαν το KRAV MAGA, τη Συνοδεία Υψηλών Προσώπων και γενικά την Ασφάλεια.

Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε ομάδα ασφαλείας γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης (με άδεια φορητού οπλισμού) και αργότερα ως Υπεύθυνος Ασφαλείας διπλωματικού αντιπροσώπου σε θέση αρχηγού της συνοδευτικής του ομάδας.

Το 2013 ξεκινάει την συνεργασία του με την Professional Bodyguard School P.B.S. αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση των Συνοδών Ασφαλείας που μετέχουν στα προγράμματά της, με τα συστήματα KRAV MAGA και CLOSE QUARTERS COMBAT (CQC). Παράλληλα σε συνεργασία με διάφορους φορείς, μετέχει ενεργά στην διοργάνωση πολλών ανοιχτών Σεμιναρίων- Εκπαιδεύσεων που αφορούν τον τομέα της Ασφάλειας.

Το 2014 άρχισε να διδάσκει στους σπουδαστές Στελεχών Ασφαλείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και να μετέχει σε προγράμματα του ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ ως αναγνωρισμένος Εκπαιδευτής/Εισηγητής Αυτοάμυνας στο τομέα της ασφαλείας.

Το 2015 σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοάμυνας ISDO δημιουργεί την KRAV MAGA PROTECTION KMP, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την μαχητικότητα του συστήματος και την διατήρηση του στρατιωτικού του χαρακτήρα.

Συγχρόνως την ίδια χρονιά γίνεται εκπαιδευτής Krav Maga και βοηθός εκπαιδευτής "tactical shooting" στην Israeli Tactical Hellas. Παράλληλα αναλαμβάνει την Αμερικάνικη Extreme Close Combat Association ως επικεφαλής στην Ελλάδα.

Το 2016 αναγνωρίζεται ως εκπαιδευτής της Krav Maga Europe KME και δημιουργεί «συμμαχία» με την KMP αναγνωρίζοντας την από το κράτος της Γαλλίας.

Αυτόν τον καιρό εργάζεται σε κρατικό φορέα για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και εμπορίας (trafficking).