Ποια είναι η KMP

Η Krav Maga Protection Association KMP δημιουργήθηκε από τον κ. Χρήστο Οικονόμου, ο οποίος ήταν από τους πρώτους Έλληνες που γνώρισαν το KRAV MAGA το 1997 από Οργανισμό Ασφαλείας του Ισραήλ.

Είναι αναγνωρισμένη από πολλούς Eλληνικούς και παγκόσμιους φορείς και σκοπός της είναι να παρέχει στα μέλη της εκπαιδεύσεις υψηλού επιπέδου και πτυχία διεθνώς αναγνωρισμένα. Κατέχει κάθε νόμιμη άδεια εκπαίδευσης, διασφαλίζοντας τις ανάλογες πιστοποιήσεις από οργανισμούς, ομοσπονδίες και εταιρίες ασφαλείας της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Αμερικής και της Ευρώπης, με τις οποίες συνεργάζεται.

Το KRAV MAGA της KRAV MAGA PROTECTION (KMP) δεν είναι ένα απλό σύστημα αυτοάμυνας αλλά ένα σύγχρονο μαχητικό σύστημα προστασίας καθώς και αυτή είναι η σημασία των λέξεων (μάχη επαφής - contact fight). Η βάση του είναι η πυγμαχία η οποία προσαρμόζεται για καταστάσεις δρόμου. Δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή στο στήσιμο, στη κίνηση του σώματος και στη σωστή εκτέλεση των χτυπημάτων.

Πρωταρχικός σκοπός της ΚΜΡ είναι ο κάθε εκπαιδευόμενος να αποκτήσει την ικανότητα να προβλέπει και να αποφεύγει μια συμπλοκή. Σε περίπτωση όμως που αυτό είναι αναπόφευκτο και κρίνεται αναγκαίο η υπεράσπιση της ζωής, τότε τον καθιστά ικανό να μπορεί να εξουδετερώσει την απειλή με βάση το δικαίωμα άμυνας που ορίζει η νομοθεσία.

Οι ρεαλιστικές τεχνικές αυτοάμυνας, η γλώσσα του σώματος για την πρόβλεψη μιας απειλής, η διαχείριση μιας βίαιης κατάστασης και η ικανότητα καταστολής της, είναι μαθήματα που συμπεριλαμβάνονται μέσα στις εκπαιδεύσεις της ΚΜΡ.

Στα μαθήματα εκτός από τα χτυπήματα και της τεχνικές αυτοάμυνας, περιλαμβάνονται διάφορες ασκήσεις αντοχής και ταχυδύναμης. Με αυτόν τον τρόπο ο εκπαιδευόμενος αθλείται σε ένα δυναμικό πλαίσιο προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γυμναστική στο σώμα του. Η εκπαίδευση γίνεται με μεθοδικότητα προκειμένου ο μαθητής να είναι καταρτισμένος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας από 14 χρονών και πάνω ανεξαρτήτου φίλου, σωματότυπου ή εμπειρίας από άλλα μαχητικά συστήματα.

Στην ΚΜΡ υπάρχει και ξεχωριστό τμήμα οπλομαχίας που διδάσκεται χειρισμός μαχαιριού, ραβδιού, kubotan και πυροβόλου όπλου. (τεχνικές αυτοπροστασίας) στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 18 χρονών και πάνω με καθαρό ποινικό μητρώο.