Μαχητικο Κραβ Μαγκα - Krav Maga Protection KMP - Greece
Krav Maga, Krav-Maga, Kravmaga, KMP, Thessaloniki, Greece, Chris Oikonomou, Κραβ Μαγκα, ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ, Μαχητικο Κραβ Μαγκα, Χρηστος Οικονομου
15371
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15371,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Μαχητικό Krav Maga ( Κραβ Μαγκά )

Το krav maga είναι ένα ανοιχτό σύστημα, το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να καλύπτει κάθε ανάγκη νέας απειλής, διατηρώντας την αποτελεσματικότητά του . Αν δεν συνέβαινε αυτό, σε λίγα χρόνια θα μιλούσαμε για μία παραδοσιακή ή μη αποτελεσματική αυτοάμυνα.

Το «μαχητικό κραβ μαγκά» είναι ένας όρος, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον ιδρυτή της ΚΜΡ International®, Χρήστο Οικονόμου το 2013, προσπαθώντας να καλύψει τα κενά που υπήρχαν στη μαχητικότητα των εκπαιδευόμενων σε σχέση με άλλα συστήματα.

Η φιλοσοφία της KMP International® είναι σχεδόν ίδια με το στρατιωτικό krav maga και δεν έχει καμία σχέση με το krav maga πολιτών Οι βάσεις του μαχητικού κραβ μαγκά είναι πυγμαχικές (ο Ίμι, εκτός των άλλων, ήταν και πρωταθλητής πυγμαχίας) και δίνει μεγάλη έμφαση στο στήσιμο του σώματος, στην κίνησή του και στον τρόπο χτυπήματος, προσαρμοσμένο πάντοτε σε βίαιες καταστάσεις αστικού περιβάλλοντος. Οι αυτοάμυνες που περιέχει διαφέρουν κυρίως ως προς την επιθετικότητα τους με σκοπό την ασφαλή εξουδετέρωση της απειλής – επίθεσης και όχι την πρωτογενή συμπλοκή και έπειτα αποφυγή.

Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης είναι η γλώσσα του σώματος και τα μαθήματα αυτοπροστασίας, παρέχοντας την ικανότητα στον μαθητευόμενο, όσο αυτό είναι εφικτό, να μπορεί να αναγνωρίσει μια βίαιη κατάσταση πριν αυτή εξελιχτεί, με κύριο στόχο να αποφύγει την συμπλοκή ή να προετοιμαστεί για αυτήν όταν αυτό κρίνεται απόλυτα αναγκαίο.

Η ΚΜΡ Interational®, στα προχωρημένα επίπεδα διδάσκει οπλομαχία, όπως Ισραηλιτικό μαχαίρι και ραβδί, καθώς είναι ο μοναδικός Οργανισμός στην Ελλάδα πιστοποιημένος σύμφωνα με την εκπαιδευτική ύλη κραβ μαγκά του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ από τον τον επικεφαλής εκπαιδευτή krav maga των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) Boaz Aviram.

Επίσης ως αντιπρόσωπος της εταιρείας εκπαιδεύσεων ασφαλείας Masada Security, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, η ΚΜΡ Interational® εκπαιδεύει στη χρήση πυροβόλων όπλων. Οι εκπαιδεύσεις γίνονται μόνο με color guns και airsoft σε αδειοδοτημένη πίστα, τηρώντας όλα τα νόμιμα και ασφαλή μέτρα.

Έτσι λοιπόν το Μαχητικό Κραβ Μαγκά είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα μάχης που αφορά το σήμερα και συνεχώς εξελίσσεται για να καλύψει τις ανάγκες του αύριο.