Krav Maga Protection | Η αναφορά του Boaz Aviram (chief instructor krav maga IDF), για το krav maga και τους εκπαιδευτές στην Ελλάδα
Krav Maga, Krav-Maga, Kravmaga, KMP, Thessaloniki, Greece, Chris Oikonomou, Κραβ Μαγκα, ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ, Μαχητικο Κραβ Μαγκα, Χρηστος Οικονομου
18291
post-template-default,single,single-post,postid-18291,single-format-standard,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Η αναφορά του Boaz Aviram (chief instructor krav maga IDF), για το krav maga και τους εκπαιδευτές στην Ελλάδα

Ελλάδα Ισραήλ Greece Israel

Τη μετάλλαξη του κραβ μαγκά σε ένα σύστημα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που διδάχτηκε στις τάξεις των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ IDF, από τoν Imrich Lichtenfeld και τον Eli Avikzar και κατ’ επέκταση από εμένα, τη συναντάμε σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς στην Ελλάδα, η παραπληροφόρηση και η διαστρέβλωση του κραβ μαγκά από την φιλοσοφία μέχρι και των τεχνικών του, βρίσκονται πλέον σε μεγάλο βαθμό.

Το χειρότερο είναι να βλέπω Έλληνες εκπαιδευτές krav maga πολιτών, οι οποίοι δεν εκπαιδεύτηκαν ούτε γνώρισαν το αυθεντικό krav maga, να έχουν κρίση για άλλους εκπαιδευτές του Ισραηλινού συστήματος και να τοποθετούνται ως ειδικοί.

Το κραβ μαγκά πολιτών δεν είναι κραβ μαγκά, δεν είναι ρεαλιστικό και δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που διδάχτηκε στο στρατό μέχρι την αποχώρησή μου. Οι εκπαιδευτές του πολιτικού κραβ μαγκά, ακόμη και αυτοί οι οποίοι διδάχτηκαν άμεσα από τον Imrich Lichtenfeld στην πολιτική τους ζωή, έχουν ελλειπή γνώση της ύλης εκπαίδευσης των IDF.

Ο Imrich Lichtenfeld όταν αποχώρησε από επικεφαλής εκπαιδευτής κραβ μαγκά των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ, τροποποίησε την ύλη και άλλαξε τελείως τη φιλοσοφία του συστήματος, αφαιρώντας όλες τις θανατηφόρες τεχνικές προκειμένου να διδαχτεί σε πολίτες. Το μετέβαλε τελείως, προκειμένου να γίνει ένα σύστημα με προδιαγραφές στυλ Dojo. Στην Ελλάδα είχα την χαρά να εκπαιδεύσω ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής ομάδας της Krav Maga Protection KMP, και να αναλύσω όλες αυτές τις διαφορές οι οποίες καταπατούνται από διάφορους Έλληνες εκπαιδευτές κραβ μαγκά που δυστυχώς έχουν τέλεια άγνοια.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 68993423_483431235554205_8099833026290122752_n.jpgΈχω πιστοποιήσει ελάχιστους Έλληνες ως εκπαιδευτές κραβ μαγκά σύμφωνα με την ύλη του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ και ένας από αυτούς είναι ο κ. Χρήστος Οικονόμου ο οποίος ασχολείται με το κραβ μαγκά πάνω από 20 χρόνια και το 2018 μετά από 9 ημέρες συνεχόμενης εκπαίδευσης στο αληθινό Κραβ Μαγκά, έλαβε έπειτα εξετάσεων τον Βαθμό Master Instructor.

Ως τρίτος (εν σειρά μετά τον Imi) και τελευταίος επικεφαλής εκπαιδευτής των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) επίσημα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, ενημερώνω πως όταν έφυγα από την Ακαδημία Μαχητικής Γυμναστικής των IDF ως επικεφαλής εκπαιδευτής Krav Maga δεν είχα αντικαταστάτη! Οι επόμενοι εκπαιδευτές προήλθαν από τις τάξεις του Krav Maga πολιτών με τους περιορισμούς ενός «αραιωμένου» εκπαιδευτικού συστήματος.

Boaz Aviram, τρίτος και τελευταίος επικεφαλής εκπαιδευτής κραβ μαγκά των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ I.D.F.